Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi; kız öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel alanlarda sergiledikleri başarıyı spora da taşımak için bir ilke imza attı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı – Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında yer alan ve Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yürütülen “Adımla Pedalla Sağlığı Kucakla” Projesi 05-06 Aralık 2018 tarihlerinde, spor şenliği kapsamında gerçekleştirildi.
Şenliğe birçok imam hatip lisesi katıldı. 5 farklı spor dalından farklı kategorilerde yarışmalar yapıldı. Bu projeyle 100 kız öğrenci sporla buluştu ve yeteneklerini sergileme fırsatı buldu.
Şenliğin ilk gününde “Bireysel Oyunlar” kategorisinde tatlı bir rekabetle yarışan ve dereceye giren öğrenciler şu isimler oldu:
Yavaş Bisiklet Sürme Kategorisi;
Sağlık Topu Atma Kategorisi;
Engelli Mekik Parkuru Kategorisi;
İkinci gün gerçekleştirilen “Takım Oyunları” kategorisine ve şenliğin kapanış törenine Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de katıldı. Dr. Kenan Şahin yapılan bu projenin sağlıklı yaşam ve mobiliteye katkılarını takdir ettiğini, ayrıca Pendik Belediyesi’nin özellikle bisiklet sporunu ve günlük yaşamda bisiklet kullanma alışkanlığını ön plana çıkaran bu gibi organizasyonlara her zaman tam destek verdiğini vurguladı.
İkinci gün “Takım Oyunları” kategorisinde yarışıp sporun özü olan centilmenlik ve kardeşlik duygularını pekiştirerek dereceye giren okullar ise şöyle oldu:
Bayraklı Sürat Koşusu Kategorisi;
Hedef Bisiklet Kategorisi;
Pendikli TV olarak Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sn. Abdülkadir Işık’a gençlere verdiği fırsatlar ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
–
Pendikli TV
Pendikli’nin Medya Kanalı