Yeni yılın ilk Pendik Belediye Meclisi yapıldı. Meclis toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu dikkat çekici ifadeler kullandı. Grup Başkan Vekili Hakan Çeçen ile Meclis Üyesi Selim Halıcı, yaptıkları konuşmalarda şehit ve gazileri unutmadı.
Meclis 1. Başkan Vekili Nuri Tüzek’in yönettiği meclis toplantısında gündem dışı konuşmalar kısmında ilk sözü MHP Grup Başkan Vekili Hakan Çeçen aldı. Çeçen sözlerine yeni yılın vatana, millete hayırlar getirmesini temenni ettiğini ifade etti.
2025 yılında, Pendik Belediye Meclisindeki tüm siyasi parti gruplarının, daha çok Pendik özelindeki konuları konuşacakları bir yıl olmasını beklediklerini söyledi.
Şehit ve gazileri de rahmetle anan Hakan Çeçen, konuşmasının bu kısmında 5 Ocak 2025 tarihinde Suriye’nin Lazkiye kentinde şehit olan Pendik Ülkü Ocakları’ndan yetişen Muhittin Çukur’u da rahmetle andı.
İyi bir Türk milliyetçisi olduğunu ifade ettiği Merhum Sanatçı Ferdi Tayfur’u da rahmetle andığını söyleyen Çeçen, birlik ve beraberlik mesajları vererek sözlerini tamamladı.

Daha sonra MHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Selim Halıcı, ocak ayı içinde yer alan önemli günleri anmak ve kutlamak için söz aldı.
1 Ocak 1948’de dünyaya gelen MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin doğum gününü kutlayan Halıcı, 2 Ocak’ta dünyaya gelen Merhum Sanatçı Barış Manço’yu da rahmet andı.
Selim Halıcı, 5 Ocak 1968 tarihinde vefat eden ve ilk ülkücü şehit olduğunu ifade ettiği Ruhi Kılıçkıran’ı da saygıyla andı.
1975 yılı ocak ayında vefat eden “Bayrak Şairi” Arif Nihat Asya’yı anmayı ihmal etmeyen Halıcı, 5 Ocak 2017 tarihinde İzmir’de şehit olan Polis Memuru Fethi Sekin’i de rahmet andı.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle gazetecilerin önemine atıfta bulunan meclis üyesi, özellikle yerel basına önem verilmesi gerektiğini söyledi.
13 Ocak 1990 tarihinde Azerbaycan’da şehit olan 143 kişiyi de anan Halıcı, son olarak Gazeteci Cengiz Akyıldız’ı ve Ahmet Kerse’yi rahmet andı.
Sözlerine tüm ülkücü şehitleri anarak son veren Halıcı, iyi bir yıl temennisinde bulundu.

