2019 Bütçesi 610 Milyon Lira Oldu

Pendik Belediyesinin 2019 yılına ait tahmini bütçesi 610 milyon TL olarak Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Halkımızın verdiği emanetin hakkını vermek konusunda çok gayret gösterdik. Pendik, belediyecilik ve şehrin gelişimi anlamında standartlarını çok yükseltti.” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in başkanlık ettiği Genel Kurul’da  610 milyon lira olarak açıklanan 2019 bütçesi görüşülerek kabul edildi. Bütçe görüşmelerinde Meclis üyelerine bilgi veren Başkan Şahin, “Kuruma, kente ve kentliye yönelik hizmetlerin tümünde önemli farklar ortaya koyan, toplumun taleplerini etkili bir şekilde karşılamaya çalışan, güncel belediyecilik uygulamaları konusunda dünya standartlarıyla yarışan bir belediye olduk. “ dedi. Başkan Şahin, bu başarının arka planında teknolojiyi üst sırada kullanmanın yattığını vurguladı.

Yatırımcı belediye olduk

Pendik Belediyesinin yatırımcı ilçe belediyesi hüviyetini bütün olumlu ve olumsuz şartlara rağmen koruduğunu belirten Başkan Şahin, “Pek çok belediye hizmet belediyeciliğini öne çıkarırken, biz hizmeti de devam ettirerek şehrimizin ihtiyacı olan yatırımları hayata geçiriyoruz. Kent ve kent halkına hizmet etmek için güncel ve popilist işlerle değil, riskli ve sıkıntılı bütün alanlarda reformist politikalar izleyerek,  sorumluluk alarak hareket ettik.” dedi.

Planlamada çocukların geleceğini düşündük

Mülkiyet sorunlarının çözümü, imar uygulamaları, şehir planlaması, gecekondu ve kentsel dönüşüm konusunda çok başarılı işler yaptıklarını, Pendik’in yapı stoğunun yüzde 60’tan fazlasının depreme dayanıklı hale geldiğini kaydeden  Başkan Şahin, “ Yaşayan şehirlerin planlamasını yapmak, dünyanın her yerinde sıkıntılıdır.  Biz şehrin ihtiyaçlarını ve çocukların geleceğini düşünerek planlamalar yaptık.” dedi.

Pendik Çarşı’nın cazibesi artacak

Metro hatları ve otopark yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Şahin, banliyo seferlerinin de önümüzdeki aylarda başlayacağını, bunun Pendik Çarşı’yı eskisinden de fazla cazibeye kavuşturacağını, bu yüzden çevresinde otopark yapımlarına hız verildiğini söyledi. Başkan Şahin, “Ulaşımla ilgili fırsatlarla Pendik’in marka değerini artırmanın gayreti içindeyiz” şeklinde konuştu.

Tarih eğitimdeki başarımızı yazacak

İleride Pendik’te bu dönemde yapılanlara bakıldığında eğitimdeki başarıların yazılacağını belirten Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Şehrin yönetmenin sorumluluğu içinde hem kişisel hem kurumsal bütün fırsatlarımızı şehrin eğitim başarısı için kullandık. Çocuklarımız kalabalık sınıflardan kurtulsun istedik. 1900 dersliğimiz vardı, bugün 5 binden fazla dersliğimiz var. 10 yılda Türkiye’de hiçbir yerde 3 bin derslik birden inşa edilmedi. Bunu Pendik başardı. “ dedi.

İlçede yenilenmeyen, deprem takviyesi görmeyen hiç okul kalmadığını, sadece bir okulda yenileme çalışması devam ettiğini belirten Başkan Şahin, “Pendik, İstanbul’da en fazla nitelikli okula sahip olan ilçesi konumuna geldi. Okul sayısı ve eğitim kalitesinin artmasıyla da Pendik’i tercih eden öğrenci sayısı artarak 140 bine yükseldi “ dedi. Başkan Şahin, Pendik Belediyesinin 2017’de 6 milyon lira, 2018’de de 8 milyon lirayı da okul aile birliklerine tahsis ettiğini söyledi.