Pendik Uğur Okulları’nda İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Pendik Uğur Okulları, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle anlamlı bir program tertipledi. İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan etkinlikte, milli ruh ve beraberlik duygusu ön plana çıktı.

Öğrencilerin Performansı Duygusal Anlar Yaşattı

Öğrencilerin yoğun katılım sağladığı ve büyük bir titizlikle hazırlanan programda, bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı’nın yazım süreci ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sunuldu. Öğrencilerin sergilediği sahne performansları ve okunan kahramanlık şiirleri, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

“Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın”

Törenin en etkileyici anları, Mehmet Akif Ersoy’un tarihe geçen “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözünün yankılandığı dakikalar oldu. Milli Şair, vefatının yıl dönümünde rahmet, minnet ve dualarla yâd edilerek, bıraktığı mirasın önemi bir kez daha vurgulandı.

Program, toplu fotoğraf çekimi ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan büyük bir gururla okunmasının ardından sona erdi. Pendik Uğur Okulları, bu anlamlı günde öğrencilerine tarih bilincini ve vatan sevgisini aşılamaya devam etti.