Pendik’te çocukların yüzünü güldürecek, annelere ise moral olacak anlamlı bir dayanışma hareketi başlıyor. Özel Pendik Uğur Anadolu Lisesi ile Özel Reha Akademi Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi, hastanede uzun süre tedavi gören çocuklar ve onların fedakar anneleri için güçlerini birleştiriyor.
Resmi Onay Alındı
Hazırlanan bu anlamlı sosyal sorumluluk projesi, Pendik İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Pendik Kaymakamlığı tarafından uygun görülerek resmen onaylandı. Eğitim-öğretim sürecini aksatmadan, gerekli tüm idari koordinasyon ve güvenlik şartları çerçevesinde yürütülecek olan çalışma, ilçedeki dayanışma ruhunu bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.
Dayanışmanın Yeni Adı
“Mutluluk Kutusu” ismi verilen proje, sadece bir yardım faaliyeti olmanın ötesinde, Türkiye Maarif Modeli’nin öngördüğü değerler eğitimini sahaya yansıtmayı amaçlıyor. Çalışma kapsamında, sağlık sorunları nedeniyle eğitimlerine hastanede devam etmek zorunda kalan miniklerin annelerine; sosyal, psikolojik ve duygusal destek sunulacak.
Okullara İlham Veren İş Birliği
İki kurumun ortaklığıyla hayata geçirilen bu modelin, toplumsal farkındalığı artırarak diğer eğitim kurumlarına da ilham vermesi bekleniyor. Hastanede zorlu bir süreçten geçen ailelere yalnız olmadıklarını hissettirecek olan “Mutluluk Kutusu”, Pendik’ten tüm şehre yayılan bir sevgi köprüsü kuruyor.


