Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pendik İlçe Örgütü’nde sular durulmuyor. Dün paylaştığımız görevden alma kararının ardından CHP Pendik İlçe Başkanı Niyazi Güneri, iddialara son noktayı koyan sert bir açıklama yayımladı. Güneri, Gürsel Tekin tarafından yayınlanan kararı “yok hükmünde” saydığını belirterek meydan okudu.
Dün Görevden Alındığı Açıklanmıştı
Süreç, İl Çağrı Heyeti yönetimi kaynaklı bir bildiriyle başlamıştı. Dün paylaşılan resmi açıklamada; aralarında Pendik’in de bulunduğu 7 ilçe başkanının parti disiplini ve tüzüğe aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle görevden alındığı ve İlçe Başkanı Niyazi Güneri’nin tedbirli olarak disipline sevk edildiği duyurulmuştu.
İlk etapta Pendikli TV’nin haberinin ardından, “Görevimin başındayım” mesajı veren Güneri, dün yayınlanan resmi kararın ardından tutumunu netleştirerek seçilmiş irade vurgusu yaptı.
Güneri’den Sert Yanıt: “Karar Yok Hükmündedir”
İşte Niyazi Güneri’nin açıklama metni:
“Kamuoyuna ve Değerli Örgütümüze,
Butlan yönetimi tarafından atanmışların, seçilmişler hakkında aldığı görevden alma kararını hukuka ve parti teamüllerine aykırı buluyor; irademize yönelik bu tasarrufu bizim açımızdan yok hükmünde sayıyoruz.
Bizim Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, İl Başkanımız Sayın Özgür Çelik’tir. Kendileriyle gerekli değerlendirmeleri yaparak izleyeceğimiz yol haritasını en kısa sürede siz değerli örgütümüzle paylaşacağız.
Cumhuriyet Halk Partisi, örgütün olduğu her yerdedir. Yaşasın örgüt iradesi.”

