2021 Yılı İçin Asgari Ücret Tutarı Belli Oldu

Ülkemizdeki milyonlarca işçinin merakla beklediği asgari ücret tutarı belli oldu. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk 2021 yılı için geçerli olacak asgari ücretin AGİ dahil net 2 bin 825 TL olacağını açıkladı. Brüt asgari ücret ise 2021 yılı için 3 bin 577 lira 50 kuruş olarak açıklandı.
Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, “Karara muhalif kalıyoruz, katılmıyoruz” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere bugün son kez toplandı. 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yapılan son toplantı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında yapıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk toplantı sonrası 2021 yılı asgari ücretini açıkladı:

“Normalleşme Desteği’ni başlattık. Bu kapsamda, 422 bin işverenimiz ve 3 milyondan fazla çalışanımız için yaklaşık 2,5 milyar TL tutarındaki primlerine mahsuplaşma imkanı sağladık. Kısa çalışma ödeneğinin kapsamını genişlettik. Kısa çalışma ödeneğine yeniden başvuru alma işlemini başlattık.”

“Temel hedefimiz işçi ve işvereni birlikte korumak”
“Bakanlık olarak görevimiz işçi ve işveren arasındaki hakem rolünü üstlenmektir.”

2021 YILI ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU
ASGARİ ÜCRET BRÜT 3577 TL olurken NET ASGARİ ÜCRET 2.825 TL oldu.

İşçi temsilcilerinden karara itiraz
Komisyonda işçi kesimini temsil eden Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, “Karara muhalif kalıyoruz, katılmıyoruz. Açıklanan ücret işçi beklentilerini karşılamaktan uzak” dedi.

İşveren kesiminden açıklama
TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “Zorlu bir süreci tecrübe ettik. Bu durum en başla çalışan kesim, işçiler için zor aynı zamanda işveren için de zor. Enflasyonun 7 puan üzerinde bir refah payıyla asgari ücrete karar verilmiş oldu.” dedi.