2017 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

Pendik Belediyesi 2017 Yılı Faaliyet Raporu Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edildi. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, ulaşımdan imar çalışmalarına kadar belediyenin tüm çalışmalarını anlattı.

Pendik Belediyesi 2017 Yılı Faaliyet Raporu, Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edildi. Nisan ayının toplantısında 37 oy kullanıldığı görüşmede 11 ret oyuna karşılık 26 kabul oyuyla faaliyet raporu meclisten geçti. Oylamadan önce kürsüye gelerek belediye çalışmalarını anlatan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, başarılarının arkasında doğru bir mali yönetim anlayışı olduğunu belirtti. Son üç yıldır gelirleri giderlerinden daha fazla hale gelen bir belediye olduklarını vurgulayan Başkan Şahin: “Gelirlerin harcama biçimi ve gelirin temin edilmesi bakımlarından bütün belediyelere örnek olabilecek bir performans ortaya koyduk.” dedi.

Pendik, teknolojide bir adım önde

Teknolojide geri kalanların başka alanda ileri gitmesinin hiçbir öneminin olmadığının altını çizen Başkan Şahin: “Hayat çok hızlı ilerliyor. Yeni bir nesil geliyor. Çocuklarımız, her şeylerini teknoloji üzerinden yönetiyor. Vatandaş sizden çok hızlı bir şekilde şehrin ihtiyaçlarını karşılamanızı bekliyor. Bugün Pendik Belediyesi de bu yaklaşımdan hareket ederek tüm belediyelerden bir adım önde teknolojik yenilikleri gerçekleştirmiş durumda.” dedi.

TOKİ, konutlar inşa edecek

Şehrin imarı konusunda çok ciddi mesafeler aldıklarını ifade eden Başkan Şahin, nazım imar planlarında yüzde 95’in üzerine çıktıklarını dile getirdi. Başkan Şahin, Büyükşehir Belediyesinin Ertuğrulgazi’de plan çalışmalarına başladığını belirterek 5000’lik plan için kurum görüşlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ve plan çalışmasının 2018 yılı içerisinde bitirileceğini öngördüklerini söyledi. Başkan Şahin, TOKİ’nin YTONG Fabrikası bölgesinde bir toplu konut yapacağını da sözlerine ekledi.
Sabiha Gökçen Metro güzergâhı önümüzdeki yıl tamamlanacak.

Pendik’in ulaşım açısından çok ciddi fırsatlara sahip bir ilçe olduğunun altını çizen Başkan Şahin, 2009 yılında 80 bin olan araç sayısının bu yıl 200 bine yükseldiğini söyledi. Yol yaparak ulaşım probleminin çözülmediğini belirten Başkan Şahin: “ Toplu ulaşım için ciddi bir çaba içerisindeyiz. 3 metro istasyonumuzu vatandaş yoğun bir şekilde kullanıyor. Her bir istasyonu günlük 20 bin kişi kullanıyor. 2019 yılı içerisinde Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar olan güzergâhın tamamlanmış olacağını hedefliyoruz. Burada 3 istasyon var. Fevzi Çakmak (Hastane), Yayalar ve Kurtköy istasyonları. Dördüncü istasyon da var; ancak burası sadece havaalanına hizmet verecek. Kurtköy’den Sanayi Mahallesi’ne uç ilave ederek bu sorunu aşmaya çalışacağız.”dedi.

Viaport İstasyonu ana istasyonların birleşeceği nokta olacak

Başkan Şahin, havaalanından sonra Teknoparka da bir istasyon olacağını söyleyerek “Yenişehir’de Ulu Cami’nin olduğu alanda metro istasyonu bulunacak. Güzergâh buradan Viaport yanındaki alana doğru uzanacak. Burası ana istasyonların birleşeceği nokta olacak. Buraya Üsküdar- Ümraniye -Sancaktepe -Sultanbeyli Hattı gelecek. Yine Dudullu- Sultanbeyli Hattı ile Kadıköy-Pendik- Kurtköy Hattı buraya uzanacak. Aynı zamanda Gebze’ye kadar gidecek Sanayi Bölgeleri Hattı da buraya gelecek. 82 dakikalık Ankara Hızlı Trenin Anadolu Yakası İstasyonu da burası olacak. Burası ciddi anlamda yoğunlaşacak.” dedi.