19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Pendik’te Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Pendik’te düzenlenen törenle büyük bir coşkuyla kutlandı. Kurtköy Spor Salonu’nda gerçekleşen programda şiir dinletileri, oratoryo gösterisi, koro performanslarının yanı sıra folklor gösterileri ve sportif gösteriler sergilendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı 19 Mayıs 1919’un 106. yılı, Pendik’te düzenlenen törenle coşku içerisinde kutlandı. Pendik Kaymakamlığı, Pendik Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Kurtköy Spor Salonu’ndaki törene Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Pendik Garnizon Komutan Vekili Dz. Alb. Ogün Gülenç, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atakan Yüce, Cumhuriyet Savcısı Levent Bilgi, Pendik İlçe Millî Eğitim Müdürü Ertan Saygın, Pendik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Burak Sinopluoğlu ve Pendik protokolü ile birlikte çok sayıda okul müdürü ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende, Kaynarca Şevket Sabancı Anadolu Lisesi ve Gülizar Zeki Obdan Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan şiir dinletileri, oratoryo gösterisi, koro performansları büyük beğeni topladı. Folklor gösterileriyle devam eden programda, yöresel oyunlar sergilendi. Sportif gösteriler ise izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı.