18. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması Açılış Töreniyle Başladı

Pendik Belediyesi, 18. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması’nı törenle açtı. Sergi alanında yerli sanatçıların yanı sıra Kosova, Tunus, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna, Bulgaristan, Kırgızistan, Özbekistan ve Ürdün’den de ustalar eserlerini sergiliyor. 
15 Eylül 2023 tarihinde, “Dünya Müzik Enstrümanları Sergisi” açılış töreninin ardından. “18. Uluslararası  Geleneksel Sanatçılar Buluşması törenle başladı.

Pendik Belediyesi bu yıl 18.sini düzenlediği “Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması” ile onlarca yerli ve yabancı sanatçının eserini Pendiklilerin beğenisine sunmaya devam ediyor. Sahil Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle birlikte dünyadaki en geniş kültürel zenginlikleri barındıran el sanatları eserleri sergilenmeye başlandı. 24 Eylül’e kadar devam edecek etkinlikte sanatseverler el emeği göz nuru sanat eserlerinin inceliklerini ustasının elinde görme fırsatı buluyor. Uluslararası 18. Geleneksel Sanatçılar Buluşması’nda sanat eserlerinin sergilenmesinin yanı sıra atölyeler de gerçekleştiriliyor. Gün boyu ziyaret edilebilecek standlarda 50 yerli ve 8 yabancı ülkeden 12 sanatçının eserleri sergileniyor.

Pendik Belediyesi “Dünya Müzik Enstrümanları Sergisi” ile 600’den fazla enstrümanı meraklısı ile buluşturuyor.

Pendik Belediyesi, sanatın her dalına alan açarak sanatseverleri eserlerle buluşturmaya devam ediyor. 600’ün üzerinde enstrümanın yer aldığı “Dünya Müzik Enstrümanları Sergisi” törenle açıldı. Müzik Öğretmeni Volkan Yaran’ın 20 yıl boyunca topladığı müzik aletlerinin bulunduğu koleksiyon, meraklıları için Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde sergileniyor. 24 Eylül’e kadar açık olacak sergi, çeşitli ülkelerin telli, yaylı, tuşlu, vurmalı ve üflemeli türdeki çalgılarından oluşuyor.

95 ülkeden enstrümanlar bu sergide

600’ün üzerinde eserin yer aldığı sergi kemikten yapılan flüt, camdan yapılan ney, yılan oynatıcılarının kullandığı pungi, kuzey Avustralya’dan didgeridoo, mehter müziğinden cevgan, topraktan yapılan ocarina ve çeşitli hayvan figürü işlemeleriyle yapılmış yüzlerce eski çalgıya ev sahipliği yapıyor. Asya’dan Avusturalya’ya, Uzakdoğu’dan Orta Asya’ya, Orta Doğu’dan Balkanlara, Afrika’dan Karayip’lere ve Amerika’dan Avrupa’ya kadar kıtalararası müzik yolculuğu sunan bu koleksiyon farklı müzik kültürlerine ait farklı çalgıları sanatseverlerle buluşturuyor.
Video haber: Elif Karacakaya
Kurgu: Samet Övüç