Trendyol 1. Lig’in 16. haftasında Şanlıurfaspor ile Siltaş Yapı Pendikspor karşılaştı. Şanlıurfa 11 Nisan Stadı’nda oynanan müsabakayı ev sahibi ekip 2-1 kazandı. Maçın ardından Pendikspor Taraftar Grubu Magnifico, Sedat Ağçay’ı derhal istifaya davet etti.



Parçalı bulutlu soğuk bir havada Şanlıurfa’da oynanan müsabada ev sahibi Şanlıurfaspor’a galibiyeti getiren golleri 36. dakikada Aly Malle ve 85. dakikada Miraç Acer kaydetti. Pendikspor’un tek golü ise 27. dakikada Hasan Kılıç’tan geldi.
Ligde 3 maçtır mağlup olan Şanlıurfa, bu sonuçla uzun bir aradan sonra halip gelerek 21 puana ulaştı. Pendikspor ise 22 puanda kaldı.
Ligde bir sonraki hafta Şanlıurfaspor, Manisa FK’ya konuk olacak. Pendikspor ise İstanbulspor’u ağırlayacak.















Geçen haftaki takımdan eser yok.
Pendikspor ligin 15. haftasında Sakaryaspor’u 3-0 yenmiş ve maçın ardından şu ifadeleri kullanmıştım:
“Galibiyetin mimarı: Sedar Ağçay
Önceki haftalardaki maç yazılarımda sık sık eleştirdiğim Pendikspor’un teknik direktörü Sedat Ağçay, eleştirdiğimi pek çok konuya çözüm bulmuş ya da bulmak üzere…“
Maalesef geçen hafta kaleme aldığım bu cümleler 1 haftada hükmünü yitirdi. Zira Sedat Ağçay hoca böyle giderse daha çok eleştirilerin odağı olacak.
Maçın ardından Sedat Ağçay istifaya davet edildi.
Müsabakada silik bir oyun ortaya koyan Pendikspor, Hasan Kılıç ile penaltı kullandı. Kılıç’ın vuruşunu kaleci kurtarsa da dönen topu tamamlayan Hasan, Pendikspor’u 1-0 öne geçirdi. İlk yarım saatlik dilim böyle geçilse de, Pendikspor 36. dakikada kalesini gole kapatamadı ve maç 1-1 ile devam etti. Bu dakikadan sonra beraberliğe razı bir oyun anlayışıyla mücade edelen Sedat Ağçay’ın öğrencileri, 85. dakikada yedikleri golle maçtan 2-1 mağlup ayrıldı.
Maçın ardından Pendikspor Taraftar Grubu Magnifico, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Teknik Sorumlu Sedat Ağçay’ı istifaya davet etti.
Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
“Sabırlar tükendi! Her hafta aynı senaryo, aynı hayal kırıklığı! Pendikspor, 1 puana razı gelerek oynayamaz; bu anlayış kesinlikle kabul edilemez! Sahada yürüyen, mücadeleden uzak, koşmayan futbolcularla bu forma daha fazla kirletilemez, taraftarın bu kadar fedakârlığına ve sabrına rağmen sahada ruhsuz bir takım görmek artık tahammül edilemez bir noktaya geldi.”
Stajyer hoca vurgusu…
Magnifico Taraftar Grubu, Sedat Ağçay‘ın teknik direktörlük kariyerine vurgu yaparcasına açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı:
“Takımı yöneten, vizyon ve tecrübe eksikliğiyle stajyer hoca ile bu işin yürümeyeceği ortada. Sedat hoca, artık yeter; seni istemiyoruz! Bu kulüp sahaya yalnızca formalite icabı çıkacak bir takım değildir. Mücadele ruhu, kazanma hırsı ve saha içi disiplin olmadan başarı hayalden öteye geçmez. Bu camia daha iyisini hak ediyor!“
Taraftarlar Siltaş Yapı Pendikspor Futbol A.Ş. yönetimine de bir çağrıda bulundu:
“Yönetim ve teknik heyet, ya bu vurdumduymazlığa son verir ve gereken radikal değişiklikleri yapar ya da bu camiadan elini çekersiniz. Pendikspor’un hedefleri büyük; bu ruhsuzlukla vakit kaybetmeye tahammülü yok. Taraftar artık laf değil, sonuç istiyor!
Sedat Ağçay bugün hemen istifa etmeli! Hiçbir mazeret kabul edilemez.”

Murat Özdemir ile Atakan Yüce maçı birlikte takip etti.
Şanlıurfa’daki mücadeleyi Siltaş Yapı Pendikspor Futbol A.Ş. Başkanı Murat Özdemir ve Pendikspor Derneği Başkanı Atakan Yüce birlikte takip etti. İkilinin maçın ardında ne karar alacağı ise henüz bilinmiyor.
Samet Övüç – Pendikli TV

Maçtan dakikalar
25. dakikada gelişen Pendikspor atağında Sequeira’nın ceza sahasında oluşan karambol sonrası hakem Davut Dakul Çelik penaltı noktasını gösterdi.
27. dakikada topun başına geçen Hasan Kılıç’ın vuruşunda kaleci Erzhan atışı kurtarırken, dönen topu Hasan bu kez ağlara gönderdi. 0-1
36. dakikada Aly Malle taç çizgisine yakın bir noktadan kaleye vuruşunda top filelere gitti. 1-1
82. dakikada Del Valle’nin pasında Eze topla buluştu. Eze’nin sert şutunda top kale direği üzerinden dışarı çıktı.
85. dakikada ceza sahası içerisine yapılan ortada, Miraç Acer yaptığı kafa vuruşu ile takımını öne geçirdi. 2-1
Stat: 11 Nisan
Hakemler: Davut Dakul Çelik, Azad İlhan, Sabri Öğe
Şanlurfaspor: Tokotaev, Burak Çamoğlu, Mboula, Forsel, Malle (Dk. 90 Ahmet Gökbayrak), Kayode, Hasan Hüseyin Acar (Dk. 78 Begiç), Mehmet Coşkun, Muhammed Gönülaçar, Miraç Acer, Cuma Menize (Dk. 71 Hakan Erçelik)
Siltaş Yapı Pendikspor: Erdem Canpolat, Berkay Sülüngöz, Sequeira, Kappel (Dk. 65 Del Valle), Hasan Kılıç (Dk. 71 Bekir Karadeniz), İbrahim Akdağ, Jetmir Topalli (Dk. 90 Alpaslan Öztürk), Tarık Tekdal, Mesut Özdemir, Gökcan Kaya, Eze
Gol: Dk. 36 Malle, Dk. 85 Miraç Acer (Şanlıurfaspor), Dk. 26 Hasan Kılıç (Siltaş Yapı Pendikspor)
Sarı kart: Dk. 25 Muhammed Gönülaçar (Şanlıurfaspor), Dk. 64 Jetmir Topalli, Dk. 84 Eze, Dk. 90+7 Bekir Karadeniz (Siltaş Yapı Pendikspor)
