Pendik’te 24 Kasım Öğretmenler Günü Resmi Törenle Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde resmi kutlama programı düzenlendi. Programa Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Garnizon Komutanı Tümamiral Recep Erdinç Yetkin, Pendik İlçe Millî Eğitim Müdürü Ertan Saygın ve ilçe protokolü katılım sağladı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Öğretmenler Günü’ne ilişkin kutlama mesajı okundu. Şehit öğretmenler anısına hazırlanan video gösterimi ise salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Tören kapsamında protokol konuşmaları sırasıyla Pendik İlçe Millî Eğitim Müdürü Ertan Saygın, Garnizon Komutanı Tümamiral Recep Erdinç Yetkin, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız tarafından gerçekleştirildi.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin konuşmasında, öğretmenlerin toplumun geleceğini şekillendirmedeki rolüne dikkat çekerek, öğrencilerin yetiştirilmesinde gösterilen özveri ve fedakârlık için tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Program, Marmara Üniversitesi Abdülkadir Meragi Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile devam etti. Emekli öğretmen konuşmasının ardından plaket ve şeref belgeleri takdim edilirken, çeşitli alanlarda başarılı öğretmenlere ödülleri verildi. “Benim Öğretmenim” adlı sinevizyon gösterimi ve aday öğretmen konuşması sonrasında aday öğretmenler yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı.

Törenin finalinde Velibaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi sahnelendi. Program, sinevizyon gösteriminin ardından fuaye alanında açılan resim sergisinin gezilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.